Sylmar Hang Gliding Association Forum Index Sylmar Hang Gliding Association
Get High...Go Far...Tell Us About It
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Server Time?

 
Post new topic   Reply to topic    Sylmar Hang Gliding Association Forum Index -> Support - Helpdesk
View previous topic :: View next topic  
Author Message
JT
Guest





PostPosted: Wed Nov 28, 2007 10:38 pm    Post subject: Server Time? Reply with quote

Chip, have you noticed that the clock is still on PDST? It doesn't matter much but I thought that the time changes were pretty much incorporated into the software these days.
Back to top
Chip
Site Admin


Joined: 28 Apr 2005
Posts: 642
Location: Sylmar, CA

PostPosted: Thu Nov 29, 2007 12:35 am    Post subject: Reply with quote Add User to Ignore List

Hadn't noticed till you brought it up Embarassed . After checking the administration page (configuration). It appears there's no automatic setting for DST (Daylight Savings Time). The time zone was set for GMT-7, I moved it to GMT-8.

It should be OK now. Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
JT
Guest





PostPosted: Sat Dec 01, 2007 9:52 pm    Post subject: Reply with quote

Looks the same to me tonight, Chip. It reads 10:50 but it's only 09:50.
Back to top
Chip
Site Admin


Joined: 28 Apr 2005
Posts: 642
Location: Sylmar, CA

PostPosted: Sun Dec 02, 2007 2:23 am    Post subject: Reply with quote Add User to Ignore List

Look at your post, it says 9:52 pm. Looks OK to me. Sure your computer is OK? Maybe it's in a different time zone, like AZ. Rolling Eyes

And I'll use these emoticons all I want, thank you very much Exclamation
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
JT
Guest





PostPosted: Sun Dec 02, 2007 6:04 pm    Post subject: Reply with quote

This is odd, Chip. On my computer the Windows time is 1800. The index page says it's 1900. And when I look at my message post time right above your message, it says 10:52 (2252); yours is 0323. I submitted this and it shows a post time of 07:04pm. I edited this in afterward.
Back to top
Chip
Site Admin


Joined: 28 Apr 2005
Posts: 642
Location: Sylmar, CA

PostPosted: Sun Dec 02, 2007 10:03 pm    Post subject: Unable to duplicate Reply with quote Add User to Ignore List

Jim,

As you probably know, I have many computers at my disposal. I've checked with Windows XP, Windows Vista, SUSE Linux, and Macintosh OS X 10.5.

I haven't been able to duplicate the problem on any computer so far. I'll check at work too but I think the outcome will be the same.

Take a look here.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Christian



Joined: 27 Apr 2005
Posts: 238
Location: Pacific Palisades

PostPosted: Mon Dec 03, 2007 9:28 am    Post subject: Reply with quote Add User to Ignore List

It's 9:29 but this message says posted time 10:29.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Chip
Site Admin


Joined: 28 Apr 2005
Posts: 642
Location: Sylmar, CA

PostPosted: Mon Dec 03, 2007 10:51 am    Post subject: Guys here what I see Reply with quote Add User to Ignore List

Still cannot duplicate.

Look here to see what I see. So now I've checked with the computers at work too and all show the right time.

Here's the screenshot of the message Christian put up. I suspect that "maybe" you guys are not getting updates to your computer systems (is that possible?).

I had a few others verify they see the time correctly as well.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Don



Joined: 12 May 2005
Posts: 509

PostPosted: Mon Dec 03, 2007 1:00 pm    Post subject: Server time Reply with quote Add User to Ignore List

I'm having the same result - I posted at 12:57 and the Forum says 1:57.

Over course in a couple months it won't matter again! Confused
Back to top
View user's profile Send private message
Chip
Site Admin


Joined: 28 Apr 2005
Posts: 642
Location: Sylmar, CA

PostPosted: Mon Dec 03, 2007 3:03 pm    Post subject: Fixed ........ er, sort of Reply with quote Add User to Ignore List

Finally found the problem. Sad It's a user setting, explains why I have always seen the time correctly. When the accounts affected were created, the default time zone was set to GMT - 7 (effectively putting you in AZ).

I've changed the accounts of those that reported the issue (pays to whine, right Jim).

I've got more to do seeing how there's 180 user accounts. I'll seek a better way to modify the accounts in batch mode.

In the mean time deal with it. I don't think most people care what time the post was created unless your trying to co-ordinate rides (but that's better done via the telephone anyway).

Thanks to all of those of you that care so much Confused
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
jsc1959



Joined: 18 Jun 2005
Posts: 52
Location: Long Beach, Ca

PostPosted: Mon Dec 03, 2007 3:17 pm    Post subject: Reply with quote Add User to Ignore List

or if the user really cares they can go into their own profile and change the timezone to -8... worked for me.. and makes chip happy

jeff
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Don



Joined: 12 May 2005
Posts: 509

PostPosted: Mon Dec 03, 2007 3:42 pm    Post subject: Reply with quote Add User to Ignore List

jsc1959 wrote:
or if the user really cares they can go into their own profile and change the timezone to -8... worked for me.. and makes chip happy

jeff



That's fine for those that are "Computer Inclined" - for others like myself - I'm lucky I know where the on/off switch is. I'm sorry the "o"/"1" switch. Confused
Back to top
View user's profile Send private message
JT
Guest





PostPosted: Mon Dec 03, 2007 8:39 pm    Post subject: Reply with quote

Don, that would be O and |, right?

Chip, I wasn't whining, Whining sounds something like "honey, it still won't work for me. Can't you do anything to fix it? I can't possibly use it like this."

And: You're right: I don't really care about the time. I haven't even reset my 5030 time. Thanks for the time to figure it out, though.
Back to top
Chip
Site Admin


Joined: 28 Apr 2005
Posts: 642
Location: Sylmar, CA

PostPosted: Mon Dec 03, 2007 8:59 pm    Post subject: Glad I could help Reply with quote Add User to Ignore List

I know your not whining, but I couldn't resist. Wink
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Sylmar Hang Gliding Association Forum Index -> Support - Helpdesk All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group